tisdag 22 juni 2010

Sammanfattning av första veckan!

Nu har första veckan på konfirmationslägret gått. Den har vart fylld av många lärorika lektioner och roliga aktiviteter.

Tisdagen innehöll en tipspromenad om kapitlet Genesis, som handlar om skapelseberättelserna i Bibeln. Tyvärr tillät vädret inte segling, men konf
irmanderna fick en bra lektion i seglingsteori, så alla är redo för havets vågor och vind.

I onsdags hade vi en spännande poängjakt som sträckte sig över hela ön där konfirmanderna skulle uppfylla särskilda uppgifter. Det vinnande laget, Otilia, Sven och blev rikligt belönade med en konsumkasse fylld med godsaker. Senare avslutade vi dagen på Draget med grillning i solnedgången.

Torsdagen var fylld av diverse fotbollsvarianter, bland annat krabbfotboll, strutfotboll och parfotboll. Imponerande insatser av samtliga deltagande!

I fredags utförde vi den så kallade skapelsevandringen. Den går ut på att alla konfirmander går i små grupper tillsammans med en ledare och stannar vid ett par stationer. Vid varje stopp läses en text upp av ledarna som berör temat. De olika stationerna väcker olika tankegångar om livet och skapelsen. Konfirmanderna går hela vandringen utan att säga ett ord till varandra, så att alla kan hålla sina tankar för sig själva.
Sedan spenderandes ett par timmar på stranden med solgassande och ett fåtal dopp. Senare invigdes Simpson-tävlingen. Den storslagna kampen mellan kossorna och grisarna som fortlöper hela lägertiden. Det lag som vinner dagens tävling få
r tills nästa behålla Simpson-statuetten.

Lördagens tema var rättvisa/orättvisa. Genom lottning utsågs 20% av konfirmanderna och ledarna (inklusive prällen) till I-land och 80% till U-land. I-ländarna fick en fin lunch serverad vid ett dukat bord medan resten fick äta grönsakssoppa och knäckebröd utan smör. Missnöjet var enormt och dagen avslutades med gott grillat kött och potatissallad till alla, ingen var tvungen att somna hungrig. De som under dagen var intresserade av
att se vigseln fick möjlighet till det, men det största intresset låg istället i segling och fotboll.

Sovmorgonen alla hade väntat på kom till sist på söndagen, hela e
n och en halv timmas extra sömn! Högmässa vid elva sedan fria aktiviteter fram till middagen, kanske var det någon av er läsare som var och hälsade på! Efter middagen hade vi ett trevligt kvällsdopp vid hopptornet som avrundade dagen.

I måndags hade vi ett kanonväder och seglingen gick briljant, de som inte seglade fick en lugn dag på stranden i solskenet. Som underhållning p
å stranden genomfördes en frågelek, där fel svar resulterade i ett dopp! På kvällen hade vi lägrets andra vandring. Konfirmanderna får var sin ögonbindel och en ledare som följer dem genom vandringen. Tanken med vandringen är att de med sina sinnen ska uppleva Jesu ord.

I den kommande veckan kommer bloggen uppdateras varje dag så var noga med att läsa! Eventuella frågor kan ställas i kommentarerna.
1 kommentar:

  1. Här kommer en hälsning från en mamma som längtar efter sin Erik...men det verkar som om ni alla har ett underbart konfirmationsläger.
    Det ska bli kul att få ta del av det på lördag.
    Hälsningar från Pernilla Ryen

    SvaraRadera